Clinica Explora Suceava
Bulevardul 1 Decembrie nr. 6 bl. 20 - Programari: 0755 655 655
Clinica InterCardioDiab Suceava
Strada Mihai Viteazu nr. 26A - Programari: 0742 633 424

Sonoelastografia

Această procedură de diagnostic este complementară ecografiei clasice oferind, în plus, informații despre elasticitatea țesutului mamar, fiind o metodă mai nouă de diagnostic, noninvazivă și neiradiantă cu ajutorul căreia se evaluează elasticitatea țesutului mamar sau a formațiunilor tumorale depistate.

Complementara ecografiei clasice, oferind în plus informații despre structura, duritatea sau elasticitatea leziunilor, sonolelastografia este o tehnică ecografică, folosindu-se un ecograf cu modul de sonoelastografie, prin care se măsoară calitativ și cantitativ elasticitatea tumorilor mamare.

Elasticitatea tumorilor canceroase este redusă față de cea a tumorilor necanceroase, astfel că metoda poate diferenția, cu o acuratețe ce poate ajunge la 90%, tumorile maligne (canceroase) de tumorile benigne (necanceroase).

Sonoelastografia este o metodă valoroasă de investigare, atât prin faptul că este aplicabilă tumorilor de dimensiuni mici, sub 1 cm (ceea ce implică o diagnosticare precoce a cancerului mamar și respectiv un tratament în stadiu incipient), cât și prin faptul că micșorează semnificativ necesitatea puncțiilor biopsice mamare.

Sonoelastografia poate fi efectuată în cadrul controlului ecografic de rutină, fiind o metodă nedureroasă.

Dr. LULCIUC Cătălin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *